Sommarens utställningar
 

Fjolårets succé trodde vi aldrig skulle upprepas. Men i vinter har vi i studiecirkeln fortsatt vårt gedigna detektivarbete på finna saker och idéer till årets utställning.

 

Den 9 juli hade vi invigning av utställningen

 

Carl-Axel Gyllenram och Malin Bjurén höll invigningstalet!

 

 

Söndagen den 10 juli ordnades ”Rälsbuss” som förr i tiden, den kom från Örnsköldsvik och stannade i Hällnäs och vidare till Lycksele, 2 turer blev det och slutligen åkte den tillbaka till Örnsköldsvik. Mycket folk åkte med och en vagn fick de lämna i Vännäs, så det blev till att fixa extra sittplatser.

 

 

 

 

Med i årets utställning hade vi på övervåningen gjort en nostalgiresa till ”Nylunds konditori”.

Där fanns till och med Nylunds limpan ”God och närande” att köpa.

 

 

Vi hade även en sjukhussal med saker från Hällnäs Sanatorium, här fanns även tidningsurklipp från tiden då det var dags för nedläggning av sjukhuset.

 

 

 

Gamla skolkort och skolbänkar har vi letat fram, du kanske har gått i skola i Hällnäs och hittade dina gamla skolkamrater här.

 

 

Till utställningen fanns också fjolårets saker för beskådning, det såldes fika, ville man dessutom uppleva ”KorvTore” så fanns hans gamla korvvagn här, ”Hugossons korv” minns de flesta!

Vi hade också en utställning med Lameco, ett företag i som finns i byn, här kunde man resa tillbaka till ”Hällnäslyftens historia” m.m.

”Kyss Karlssons” har vi ju dansat till, de hade ett eget rum och på lördag den 30/7 så spelade  de för oss på utställningen.

 Vi hade många många fler saker i somras, vi fick uppskattning och vill härmed passa på att tacka

ALLA SOM GJORT DETTA MÖJLIGT!  TACK!!!

Allt ifrån bakning, diskning, servering, lånat ut saker, kläder, de som besökt oss och att vi fått låna Järnvägsstationen för att kunna ha denna utställning!


Fotograf: Christoffer Eriksson
Text: Lucas Lund


RSS 2.0